Minden, de minek ?!

Sok érdekes és kevésbé érdekes dolog van a világban. Az ember általában elsiklik felettük. Én nem.

Friss topikok

  • szélestenyerű Fejenagy: már csak 1 ...:-) (2009.09.09. 21:10) Még másfél hét
  • Judókám: Kitartás meg minden, ez már nem idő :). És akkor szeptemberben übernagy #### :D (2009.08.23. 12:47) Még négy hét
  • szélestenyerű Fejenagy: nna, akkor itt az ideje beszerezni egy naptárat, hogy a túlélt napokat kihúzhasd, és elkezdődjön a... (2009.08.07. 20:43) 2 hetente csönget a póstás
  • Judókám: Csatlakozom a mi-hez :) (2009.07.23. 14:33) Valami mindíg van. Még ha nem is igazából, akkor is
  • szélestenyerű Fejenagy: na részemről ígéret betartva ... remélem te is megtartod jó szokásod :D (2009.06.30. 18:10) Ül

2009.07.07. 20:52 Z. Zoli

Történések

No, hát, történnek itt is azért dolgok, nem csak a leves meg halfilé.

Egy kis kronológia a német precizitás kedvéért:

Megvolt a „buli” szülinapomon. Először sör, aztán megint, aztán valami bélíz…be a városba, éjjel egy olcsó „rockkocsm”, ahol szemmelláthatólag csak nőzni és fiúzni akartak az emberek. Mármint, mi meg azért mentünk be, mert az egész városban minden zárva volt éjfélkor, szerdán. Hiába, nincs se Zöld, se egyetem a közelben…

Aztán. Kirúgták az idősebbik kolleganőmet, úgyhogy ismét ketten vagyunk a kedves Corinnával. Nekem végülis tök mindegy. Vagyis, talán mégsem, ugyanis ez negatív oldalakkal jár: 3 helyett két felé oszlik a bevétel, tehát többet keresek. 1 emberrel kevesebb, többet kell dolgozni és ettől kezdve ismét heti 1 szabadnap, 6 napos munkahéttel. Netezni ezután valszeg csak heti egyszer fogok, keddenként. Így sokkal olcsóbb, viszont kevésbé informatív. És még lehetne sorolni, a lényeg, hogy ez van….

Kicsit kezd kiakasztani, hogy reggel esik, aztán kint megterítjük a 30 asztalt, dél után 2kor elkezd szakadni, rögtön mindent berámolni és közben a vendégsereget kiszolgálni. És mindezt flottul. Hát, a tapasztalat meg az évek nem vehetőek meg akármilyen szupermarketban.

Ma megjött az első fizetés, és kicsit kevéslem. Vagyis, marhára nincs okom keveselni, mert ha egy picit is belegondolok, hogy milyen gyenge volt az idő miatt a múlt hónap második fele, rögtön megvilágosodom. Valamivel több, mint 400 euró. Ennyit otthon, se diákmunkából, se semmiből nem tudtam volna így, ennyi idősen kihozni . (nomeg persze nem elhanyagolandó a borravaló, ami ezt az összeget  120 euróval túllépte az előző hónapban)

Elkezdtem már organizálni kicsit az életem, amit majd ősszel, sok féle szempontból úgymond „tökéletesítés felé viszek”. Új e-mailcím, „internet-rend”, olvasás, súlyzózás. Ilyenekkel  kezdtem.

Aztán, most kicsit „spórolok”. Igazából fater hozott múltkor egy csomó kolbászt, meg egy kis zöldséget, ami még jó. A pickszalámiszerűség meg persze időtlen időkig.  Jameg, a teszkós ásványvíz is itt áll a szobában, minden totál flott. Tehát, ahova tudok, és az idő engedi, gyalog, vagy bringával jutok el. Költeni meg kenyérre és néha-néha az internetelőfizetésre fogok ezentúl. Persze még egy-pár dolgot el szeretnék intézni, meg szeretnék nézni, amihez muszáj a kocsi, de mind a közelben vannak.

Szóval, most ennyit tudok mondani a németországi helyzetről, a részemről.

Blogbejegyzések keddenként !

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr551232799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása